5 Tips om je dankbaar te voelen in de natuur

door | mei 5, 2023

Stil staan bij dankbaar zijn

We staan veel te weinig stil bij dankbaar zijn. Er zijn zoveel dingen die we als vanzelfsprekend aannemen, totdat het niet zo goed meer met ons gaat. Pas dan lijkt het alsof we ons beseffen wat we missen. Daarom wil ik je uitnodigen om vandaag, ook als alles goed met je gaat, even stil te staan bij alles waar jij dankbaar voor bent.

Dankbaar zijn is een eenvoudige manier om geluk te laten stromen.

Reikivandaag

Kleine dankbaarheidsmomentjes

Je kan altijd dankbaar zijn, ook als je door een moeilijke fase van je leven gaat. Als het lijkt dat alles je tegen zit en er maar geen einde aan komt. Juist dan kunnen kleine momentjes van dankbaarheid je daar doorheen helpen. Welke kleine dingen zijn er wel om dankbaar voor te zijn? Dat ene zonnestraaltje dat net tevoorschijn komt achter de wolk. Is het dat kopje koffie dat je goed smaakt. En je een fijne herinnering geeft, aan een mooi moment waar je dankbaar voor bent. Of hoor je hoe uitbundig de vogels kwetteren, om te vieren dat het mooi weer is. Zelf voel ik me dankbaar als de kat behaaglijk op mijn schoot komt liggen en ik de zachte vacht mag aaien.

5 redenen om dankbaar te zijn

Waarom zou je de moeite nemen om je dankbaar te voelen? Als je dankbaarheid voelt, stroom je vol met positieve energie. En dat heeft fijne gevolgen!

  1. Je ervaart minder stress
  2. Je slaapt beter
  3. Is goed voor je relaties
  4. Versterkt je immuunsysteem
  5. Je ervaart meer geluk

Lastig om dankbaarheid te voelen

Als je veel stress en problemen ervaart in je leven kan het soms lastig zijn om je dankbaar te voelen. Je bent echt niet de enige. In mijn sessies als holistisch therapeut en natuurcoach kom ik dat vaak tegen. Er kunnen energetische blokkades in de weg zitten waardoor je je enorm belemmerd voelt. Door energiewerk te doen, kan er weer beweging worden gebracht in dat wat stagneert. Daarvoor hoef je niet altijd te weten wat je dwars zit. Ook hier mag je dan gewoon dankbaar zijn, als de blokkade oplost en je energie weer gaat stromen. Natuurlijk kan je zelf ook je dankbaarheidsgevoel ‘trainen’. Namelijk heel simpel door de natuur in te gaan!

Mijn 5 tips om je dankbaar te voelen in de natuur

Graag deel ik met jou mijn tips, omdat ze me zelf zo goed helpen. Elke dag neem ik even de tijd om de natuur in te gaan, al is het maar voor heel even. Ook korte momenten van dankbaarheid voelen, kunnen al een enorme verandering geven in je leven. Probeer mijn tips en leuk als je me laat weten, hoe ze jou helpen om dankbaar te zijn!

  1. Wandelen zet je in beweging.Vastgeroeste ideeën kunnen zo losgelaten worden om ruimte te maken voor nieuwe inspiratie.
  2. Natuur brengt je tot rust. Uit de hectiek van je dagelijks bestaan kan je even tot rust komen in de natuur. Hier is alles al aanwezig (ook jij) en hoef je even helemaal niets
  3. Natuur brengt je dichter bij je hart. Niet alles vanuit je hoofd beredeneren maar voelen vanuit je hart. Voel maar eens hoe de wind al je gedachten wegblaast en al het groen je hart vult met blijheid!
  4. Jij bent helemaal goed zoals je bent. Alles mag zijn in de natuur, precies zoals het is. Perfectie bestaat niet. De boom met afgebroken takken en knoestige stam is net zo waardevol de boom met gladde stam en frisse blaadjes.
  5. Natuur laat je voelen dat je niet alleen bent. De natuur leeft! Alle bomen, planten en dieren om je heen leven. Alles heeft zijn eigen cyclus van leven, een lente, zomer, herfst en winter. Van opbloeien tot weer afsterven. Ook jij bent natuur, jij bent er een onderdeel van. Als je deze verbinding kan voelen, weet je dat je nooit alleen bent.

Geniet van alles waar je dankbaar voor bent!

En dit is mijn laatste tip voor vandaag: vergeet niet te genieten! Geniet van het gevoel dat dankbaarheid je geeft. Oké en dan nog een allerlaatste tip: geef dit gevoel vooral ook door!

Hulp nodig? Dan ben ik er voor jou.

Lukt het je maar niet en blijven je problemen je belemmeren om oprechte dankbaarheid vanuit je hart te voelen? Dan kan een op jouw afgestemde sessie je helpen om je dankbaar te voelen zodat ook jouw energie weer gaat stromen en jij weer terug bij jezelf komt! Kom het zelf ervaren. Voel je welkom

Liefs Irma

Hallo!

Ik ben Irma Corbeek.
Ik ben een Reikimaster, Holistisch therapeut & Natuurcoach.
Het weer laten stromen van jouw levensenergie is mijn liefdevolle kracht!
Op mijn blog inspireer ik jou om zelf aan de slag te gaan met jouw energie.
Wil je meer over mij weten? Lees hier dan meer, of neem direct contact met mij op.
Je bent welkom om jouw ervaring te delen!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *