Hoogsensitiviteit als kwaliteit

door | feb 13, 2023

Wat is Hoogsensitiviteit eigenlijk?

Het is geen probleem of een stoornis 🙂 Hoog sensitiviteit is een aangeboren persoonlijkheidskenmerk. Waarbij het gaat om de intense manier waarop prikkels bij je binnenkomen en verwerkt worden. De meeste mensen ervaren een soort filter tussen zichzelf en de buitenwereld, maar bij hoogsensitiviteit is dat filter er niet of veel minder.

Van last naar een waardevolle kwaliteit

Als je er niet bewust van bent dat je dit filter mist, kan je overdonderd worden door alle prikkels die je binnen krijgt. Daardoor kan je grote problemen ondervinden bij het verwerken van deze prikkels. Dan ervaar je je hoogsensitiviteit als iets vervelends en lastigs. Iets waar je graag zo snel mogelijk van af wilt!

Omarm jouw Hoogsensitiviteit als Unieke Kwaliteit
& Ervaar de Fijne Energiestroom die Jouw Gevoeligheid is !
Zo voel je ineens kracht en ondersteuning van binnenuit & kan jij zijn wie je werkelijk bent!

Reikivandaag

Twijfelen aan jezelf (Herkenbaar?)

Het is heel grappig, want ik zag mezelf nooit als hoogsensitief, tot ik aan de opleiding tot Holistisch Therapeut begon. Eigenlijk was hoogsensitief zijn zo normaal voor mij, dat ik vaak verbaasd was dat anderen niets begrepen van wat ik allemaal oppikte. Daardoor ben ik wel eens gaan twijfelen aan mezelf, en ben ik niet meer alles gaan uiten van wat ik allemaal oppikte. Misschien herken je dat wel van jezelf?!

Bewustwording van energie

Door meer te gaan leren over, en aan het werk te gaan met energie, is er een ander bewustzijnsniveau ontstaan, een hoger energieveld. En nu is mijn hoogsensitiviteit een kwaliteit waar ik elke dag plezier van heb! Dat gun ik jou ook! Als je het nog lastig vind, help ik je graag!

hoogsensitiviteit
hoogsensitiviteit

Ben jij hoogsensitief? Doe de checklist!

Om jou te helpen inzichten te krijgen in jou hoogsensitiviteit heb ik de volgende 3 checklisten voor jou samengesteld: Herkennen, kwaliteiten en belangrijke aandachtspunten. Check it!

10x herkennen Hoogsensitiviteit

 • Je pikt energie van anderen op en neemt ze over
 • Je ervaart de stemmingen en emoties van anderen
 • Je bent gevoelig voor sfeer, in groepen en op plekken
 • Je bent net een spons, leeggezogen of juist veel te vol met informatie
 • Je ervaart onbegrip over wat jij aanvoelt en gaat twijfelen aan jezelf
 • Tegenzin in drukke activiteiten, je raakt snel overprikkeld
 • Je bent gericht op anderen en hun behoeften en vergeet jezelf
 • Je helpt graag anderen en geeft daarbij je eigen energie weg
 • Je bent sneller stressgevoelig en ervaart druk van buitenaf
 • Vermoeidheid en leeg gevoel na sociaal contact

7x jouw kwaliteiten

 • Subtiel en gedetailleerd waarnemen
 • Groot inlevingsvermogen
 • Goed kunnen luisteren
 • Zien van het grote geheel
 • Genieten van kleine dingen
 • Goede intuïtie
 • Creatief denken

5x Belangrijke aandachtspunten voor jou:

 • Zorg goed voor jezelf!
 • Geef toe aan je behoefte aan rust
 • Vind de balans tussen geven en nemen
 • Stel je eigen grenzen
 • Laad jezelf op in de natuur

Herken jij veel van de punten van de checklist? Grote kans dat jij ook hoog sensitief bent!

Struggle jij met je hoogsensitief zijn? Ervaar je het nu als een probleem en wil je het eindelijk ook omarmen als jouw kwaliteit?
Neem dan contact met me op en ervaar het verschil zelf! Maak van je gevoeligheid je kracht en durf jezelf te zijn!

Liefs Irma

Hallo!

Ik ben Irma Corbeek.
Ik ben een Reikimaster, Holistisch therapeut & Natuurcoach.
Het weer laten stromen van jouw levensenergie is mijn liefdevolle kracht!
Op mijn blog inspireer ik jou om zelf aan de slag te gaan met jouw energie.
Wil je meer over mij weten? Lees hier dan meer, of neem direct contact met mij op.
Je bent welkom om jouw ervaring te delen!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *