Lentekriebels natuurcoachsessie: wat is jouw verlangen?

door | mrt 2, 2023

Tijd voor lentekriebels?!

Wat was het heerlijk wandel weer afgelopen dagen, helder fris, blauwe lucht en heel veel zon! De overgang van de winter naar de lente, laat zich duidelijk voelen en zien. Na de lange winter komt het nieuwe groen weer naar boven, de stinzenplanten bloeien en de eerste bloesem is hier en daar al zichtbaar. Deze verandering in de natuur nodigt je uit, om ook eens bij jezelf te checken, hoe gaat het eigenlijk met jou? Hoe ben jij de winter doorgekomen, welk verlangen zit er bij jou onder de oppervlakte verstopt? En aan welke lentekriebels wil jij nu écht eens aandacht gaan geven?

Help, ik ben mezelf niet meer!

Als je de tijd neemt om eens even bij jezelf in te checken, kan het zijn, dat je bemerkt dat jezelf een beetje ondergesneeuwd bent. Vaak merk je dat pas te laat, als je problemen ervaart.  Je hebt hoofdpijn, voelt je oververmoeid en wordt boos om het minste of geringste. Je vindt je baan of je partner niet leuk meer, en twijfelt over welke keuzes je zal maken. Je merkt dat je jezelf een beetje bent kwijtgeraakt. Dat er misschien wel een verandering nodig is, maar dat dat ook wel heel spannend is.

Herken jij jezelf hierin?

 • Ik zit veel in mijn hoofd en word moe van al het gepieker.
 • Doordat ik heel veel ballen in de lucht hou, heb ik het gevoel dat ik niks goed doe.
 • Grenzen stellen vind ik zo lastig dat ik telkens over mijn eigen grens heen ga.
 • Vaak voel ik me onbegrepen, waardoor ik me angstig en verdrietig voel.

Is dit waar jij naar verlangt?

 • Erachter komen wat ik nou zelf echt graag wil, i.p.v. luisteren naar wat anderen van mij verwachten.
 • Durven kiezen voor wat ik nodig heb en wat goed voor mij is.
 • Meer balans en rust in mijn leven.
 • Genieten en plezier maken!

Hoe de natuur jouw coach kan zijn

In de natuur is verandering vanzelfsprekend, na de winter komt vanzelf de lente. Door de natuur in te gaan, dompel je jezelf onder in deze transformatie, je kan het zelf ervaren. In de natuur mag alles zijn zoals het is. Voor alles is een juiste tijd. Je hoeft je niet anders voor te doen dan je bent, jij mag helemaal zijn wie je bent. Als jij je openstelt voor de natuur, kan deze als een coach, je laten zien en ervaren welke verandering voor jou passend is. Dit alleen al is een mooie ervaring, die je niet snel meer vergeet.

Korte oefening om zelf te doen:’ Hoe gaat het met mij?’
Wandel naar een plek op Amelisweerd waar het goed voor je voelt. Neem hier even tijd om te gaan zitten, op een bankje, een boomstronk of in het gras. Zet je beide voeten stevig op de grond. Haal even 3x diep adem, en voel dan eens hoe je je op dit moment voelt. Hoe gaat het met jou? Nu op dit moment. Alles wat hierbij naar boven komt is goed, laat dat gewoon even zo zijn. Kijk dan eens om je heen, waar valt je oog op? Beschrijf dit voor jezelf, dat wat je ziet. Voel dan eens welk gevoel het je geeft. Is dit iets wat je herkent? Als dit wat je nu ziet en ervaart een boodschap voor jou zou hebben, wat zou dat dan zijn? Het kan iets klein en eenvoudigs zijn of iets wat je diep raakt, ook hierbij is alles goed. Adem dan nogmaals een paar keer diep in en uit. Sta weer op en vervolg je wandeling.

Reikivandaag

Voel je welkom in een lente natuurcoachsessie.

Soms kom je er in je eentje niet uit, omdat je telkens in hetzelfde rondje blijft lopen. Het is dan prettig als iemand de juiste vragen stelt, oprecht luistert en jou volledig laat zijn wie je bent. Een coachsessie is dan precies wat je nodig hebt, samen onderzoeken we de vragen: ‘Hoe gaat het nou eigenlijk met je? Welk verlangen heb jij? En wat mag deze lente eindelijk tot bloei komen?’

Speciaal voor de AmelisweerdAgenda heb ik een kennismakingsaanbod voor jou:

 • Een Natuurcoachsessie van ca.90 min voor €50,- (i.p.v. van €95,-)
 • Geldig t/m 31 maart 2023
 • Maandag t/m Donderdag van 9.30 t/m 15.30

Ben je geïnteresseerd? Stuur mij dan een app op 06-55076717 onder vermelding van Natuurcoaching AmelisweerdAgenda. Dan neem ik contact met je op en hoop ik je snel te zien!

Meer info over mijn natuurcoaching vind je hier

Liefs Irma

Hallo!

Ik ben Irma Corbeek.
Ik ben een Reikimaster, Holistisch therapeut & Natuurcoach.
Het weer laten stromen van jouw levensenergie is mijn liefdevolle kracht!
Op mijn blog inspireer ik jou om zelf aan de slag te gaan met jouw energie.
Wil je meer over mij weten? Lees hier dan meer, of neem direct contact met mij op.
Je bent welkom om jouw ervaring te delen!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *